ВікіОсвіта:Політика конфіденційності

Матеріал з ВікіОсвіта
Перейти до: навігація, пошук

Зміст

Коротко

Якщо ви просто переглядаєте сайт проекту, про вас збирається не більше інформації, ніж збирається в протоколах роботи середньостатистичного сервера в Інтернеті.

Коли ви пишете або редагуєте матеріали в проектах , ви публікуєте кожне слово з того, що написали і ця інформація буде зберігатися необмежений час. Це стосується статей, особистих сторінок користувачів і сторінок обговорень.

Публікація у вікі та загальнодоступна інформація

Просте відвідування веб-сайта не приводить до публічного розкриття вашої особистої інформації .

При редагуванні будь-якої сторінки цього вікі-проекту ви публікуєте документ. Це - публічна дія, і ви будете привселюдно визнані автором цього виправлення.

Ідентифікація учасників

Представлення системі є обов‘язковим.

Ви ідентифікуєтеся вашим ім'ям користувача. Це може бути ваше справжнє ім'я або ви можете побажати публікуватися під псевдонімом - тим ім'ям, яким представилися при створенні облікового запису.

Не забувайте виходити із системи після сеансу роботи на загальнодоступному комп'ютері, щоб уникнути використання іншими вашого імені користувача

Паролі

Багато аспектів взаємодії учасників співтовариства вікі ґрунтуються на репутації й повазі, побудованих на історії корисних внесків. Паролі користувачів є єдиною гарантією цілісності історії виправлень користувача. Всім користувачам рекомендується вибирати складні паролі й ніколи їх не розголошувати. Ніхто не повинен навмисно представляти пароль на загальний огляд прямо або побічно.

Протоколювання

При кожнім відвідуванні веб-сторінок ви передаєте серверу багато інформації про себе. Більшість веб-серверів ведуть протоколювання частини цієї інформації, з метою одержання відомостей про те, які сторінки популярні в користувачів й яких браузерів вони користуються. У проектах Вікімедія ця інформація не призначена для спостереження за сумлінними користувачами.

Ці протоколи переробляються в статистику сайтів, а повна інформація ніколи не публікується й звичайно знищується в плині двох тижнів.

Дані із протоколів можуть проглядатися розробниками для рішення технічних проблем, виявлення некоректно працюючих веб-пауків. ІP-адреси користувачів із цих протоколів, а також з бази даних, часто використаються для співвіднесення адрес різних учасників із псевдонімами при розслідуванні зловживань у вікі -проектах, при підозрі в зловмисному використанні "віртуалами" (додатковими обліковими записами), вандалізмі, образі інших користувачів, підриві функціональності вікі-проекту.

Політика розкриття даних протоколів

Персоніфіковані дані із протоколів роботи сервера й інформація з бази даних може розголошуватися системними адміністраторами й учасниками, що мають доступ до процедури перевірки користувачів, у наступних випадках:

  1. Виконання вердиктів суду або інших обов'язкових до виконання вимог правоохоронних органів.
  2. При наявності дозволу користувача.
  3. Якщо інформація відноситься до перегляду сторінок мережними "павуками" або ботами, і її розголошення необхідно для демонстрації або усунення технічних проблем.
  4. Випадків, коли користувач підозрюється в систематичному вандалізмі або деструктивних діях й інформація необхідна для уточнення ІP-діапазонів, що блокуються, або скарги провайдеру даного користувача.

Розкриття подібної інформації, крім вищезгаданих випадків.

Доступ до інформації третьої сторони

Всі тексти, опубліковані в проектах, можуть використатися ким завгодно на підставі ліцензії GFDL.

Інформація про користувачів

Такі відомості про користувачів, як час, коли здійснювалися виправлення й загальне число виправлень - загальнодоступні за допомогою сторінки "Внесок учасника", або публікуються іншими учасниками в обробленому виді.

Вилучення облікових записів

Жодний вже створений обліковий запис користувача не буде вилучено. Ім'я облікового запису можливо змінити (це залежить від правил, прийнятих у конкретному вікі-проекті, і кількості зроблених від імені цього облікового запису виправлень).

Вилучення вмісту

Видалення тексту зі сторінок проектів не вилучає його назовсім. У звичайних статтях кожний може подивитися попередню версію й побачити, що там було. Якщо стаття «вилучена», то учасник із правами «адміністратора», тобто людина, про яку відомо, що він не зловживає можливістю видаляти статті, може подивитися, що було вилучено. Інформація може бути повністю вилучена особами, що мають доступ до сервера, але немає гарантії того, що це обов'язково буде виконано, якщо тільки цього не вимагає закон.

Особисті інструменти
Засновник проекту
Партнер проекту